Panni története

Lányomnál Wilms-tumort diagnosztizáltak. A kezelésével kapcsolatos tapasztalataimat kívánom megosztani másokkal. A rák elleni küzdelem az én szemszögemből.

Friss topikok

  • Brobika: @enimeniko: Szia! Tényleg rohan az idő! A srácok nőnek, mi meg megyünk össze! A műlt héten volt... (2012.09.11. 16:28) Megint egy kis adrenalin
  • EJucus (törölt): Szia Robi! Megrettenve olvastam végig kislányod blogját...nem is tudtam,hogy ilyen beteg...láttam... (2009.11.20. 19:01) Idenézzetek kiskomáim!
  • Imianyuja: De jóóóó!! Ennek így kellett lennie!! (2009.08.14. 22:02) Csupa öröm az élet!
  • Brobika: Köszönöm a dicséretet Böbe néni nevében is! Tényleg jó fej! Mókázik, beszélget a gyerekekkel, hogy... (2009.08.06. 21:57) Egy kiállítás képei
  • Imianyuja: A következő kérdésem pont ez lett volna.:) Hogy most hol tartotok, de ezekszerint ha minden igaz, ... (2009.07.22. 22:16) December 28-január 1.

Linkblog

Megint egy kis adrenalin

2011.06.12. 23:27 - Brobika

Már több, mint egy éve írtam ide, a napok azóta is szépen teltek, Anna óvodába jár (amikor épp nem betegeskedik), csendben teltek a napok.

Ennek az írásnak az apropóját az adja, hogy valamikor szeptemberben az MR vizsgálat talált egy csomót a hasüregben. Rögtön ellenőriztük ultrahanggal, de az ultrahanggal nem látták. A megismételt MR megint kimutatta az "ismeretlen képletet" de a mérete nem változott, így megnyugodtuk.

Márciusban megint mentünk a szokásos féléves vizsgálatra, aminek az eredménye valamikor májusban lett meg. Egyszer csak Müller doktornéni telefonált, hogy menjük be ellenőrzésre mert a csomó még mindig ott van. Most már az ultrahang is kimutatta, amitől nagyon megijedtünk!

A konzílium során az orvosok 60/40 arányban a műtét mellett döntöttek, így május 30-án megint bevonultunk a kórházba. Volt némi csúszás, így Pannira 1/2 12 körül került sor. Megkapta a Dormicim adagját amitől eg pillanat alatt "berúgott", és szinte vidáman "ment" a műtőbe.

Az operáció gyorsan lezajlott, nem kellett vérpótlás sem. Az ébredés a szokásos módon zajlott, vagyis volt egy kis hiszti, de gyorsan elmúlt. Marianna tartotta a frontot az intenzíven (mert ugye operáció után 24 órát ott kell eltölteni), sajnos csak este hetig szabad bent maradni.

Másnap mikorra én is bejutottam, már el volt zárva az EDA, és épp készültek kiszedni a csöveket Annából. Ebéd után lekerült az osztályra, még kicsit levert volt. Anya ott volt vele végig éjszaka is.

Szerdán Annával bejárták a kórházat, és Panni még csúszdázott is! Mindig csodáltam milyen jól viseli a megpróbáltatásokat!

Csütörtökön hozhattam haza őket, és következő keddre kaptunk kontroll időpontot. Sajnos a szövettanra is várni kellett, és ettől a gyomrom megint ökölbe volt szorulva a hétvégén.

Hétfőn megint telefonált a "Hercegnős" doktornéni (Müller Judit adjunktus), hogy megjött a szövettan, és negatív, csak azért hívta Mariannát, hogy megnyugtassa, valamint a lelkére kötötte, hogy szóljon "apának" is (nekem), hogy ő se izguljon már tovább!

Így hát Anna feje fölül elhárult az ismételt kemoterápia veszélye! Mi is megnyugodtunk, mert tudtuk, hogy a legnagyobb traumát Panninak nem a kemó, hanem a szép dús hosszúra nőtt hajának az ismételt elvesztése jelentette volna!

Anna 2009 márciusában:

És 2011 júniusában (Két héttel az újabb operáció után):

A bejegyzés trackback címe:

https://anna-kamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr822979201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imianyuja 2011.06.28. 20:26:58

Nagyon megijedtem a címet olvasva....bár nem ok nélkül, mint kiderült.
Nagyon drukkolok, hogy soha többé ne kelljen kemózni, felejtsétek el ezt a fránya betegséget!
(és gyönyörű a csajszi!!)

Brobika 2011.06.28. 21:30:47

@Imianyuja: Köszike mindent! Mi se szeretnénk megint kezelésekre járni, de sajnos beszéltem egy sráccal akinek 15 évesen hererákja volt, és 30 évesen folytatta pajzsmiriggyel... :(

U.i:
Anna itt ül a térdemen. Megkért, hogy írjam le: a rózsaszín és a lila a két kedvenc szine!

Imianyuja 2011.06.28. 22:49:17

@Brobika: Igen, sok olyan van, akinek kiújul...viszont sokkal többnek nem...ti is ebbe kell hogy tartozzatok. ;)
Annának üzenem, igaz hogy húszas éveim végén járok, de nekem is ez a kettő a kedvenc színem. :))

enimeniko 2012.09.11. 12:31:19

Sziasztok!!
Jó ég, micsoda gyönyörű nagylány lett Anna!!!!! Millió puszi neki. Remélem emlékszik még rám ;) Nekem nap mint nap eszembe jut. Minden reggel a tőle kapott bögréből kávézok :)
E hónapban visszatérek a klinikára, mert a kislányom már bölcsis lett. Rohan az idő...
Üdv az egész családnak!
Enikő a felvételiből :) :)

Brobika 2012.09.11. 16:28:05

@enimeniko:

Szia!

Tényleg rohan az idő! A srácok nőnek, mi meg megyünk össze!
A műlt héten voltunk megint a szokásos éves vizsgálatokon, hála istennek nincs semmi...
Pani is csókoltat benneteket, sok sikert a nagylánynak a bölcsihez!
:)


süti beállítások módosítása